Produse GANODERMA

GANODERMA Lucidum : Pentru sanatatea TA !

    Advertisements
  • Categories

  • Archives

PROPRIETATI MEDICALE

PROPRIETATI MEDICALE

 Proprietati si Efecte Curative

 

 PRINCIPALELE COMPONENTE SI FUNCTII

 

         Ganoderma  contine  mai  mult  de 200  elemente active care pot fi împartite în trei categorii: 30% dintre ele sunt elemente solubile în apa, 65 % elemente organice solubile si 5 % elemente volatile. Toate aceste elemente lucreaza interactiv pentru mentinerea unui echilibru al functiilor organismului sau pentru  eliminarea cauzei ce a dus la pierderea starii de sanatate.

 

         

      A. Germaniul organic ( Ge )

 

          Conform cercetarilor efectuate de medicul japonez Dr. Kazuhiko Asai, Ganoderma contine 800- 2000 p.p.m. de GERMANIU, ceea ce reprezinta de 4- 6 ori mai mult decat continutul de germaniu din Ginseng. Compusul de germaniu dizolvat în apa este diferit de celelalte medicamente. Bazata pe teorii ale fizicii moderne, stiinta medicala a creat biochimia cuantica. Corpul uman este compus din celule cu potential electric. Scanarile undelor creierului sunt folosite pentru a diagnostica diferite boli ale acestuia prin comparatia diferentelor de potential electric. Atunci când un organism devine disfunctional, potentialul electric se modifica. Germaniul schimba potentialul anormal într-unul normal datorita faptului ca este un semiconductor neutru. Sa luam de exemplu celulele canceroase. Când acestea se dezvolta foarte repede, potentialul electric de la nivelul membranei celulare creste. În acest moment, daca elemente componente ale germaniului sunt în apropiere, acestea vor urmari electronii celulelor canceroase schimbându-le potentialul obtinându-se o stare de echilibru, astfel oprind evolutia bolii spre starea maligna si metastaza.

 

Germaniul continut în Ganoderma:

 

– mareste cantitatea de oxigen absorbita de sânge de pâna la 1,5 ori;

– îmbunatateste circulatia sângelui;

– poate sustine metabolismul si împiedica degenerarea tesuturilor;

– anti-oxidant specific ce reduce radicalii liberi si efectele secundare ale câmpului electromagnetic;

 – întareste sistemul imunitar;

– echilibreaza nivelul glucidelor în sistemul sanguin;

– optimizeaza potentialul electric al celulelor;

– previne degenerarea functionala;

– elimina efectele policlorurii de benzen si a toxinelor alimentare din sânge;

– nu este toxic.

 

(Drepturile internationale de patent pentru obtinerea germaniului organic solubil în apa au fost obtinute în 1970, dupa 20 de ani de cercetari, de doctorul în inginerie Kazuhiko Asai.)

 

          Germaniul actioneaza asupra medicamentelor bazate pe oxigen molecular organic favorizând dehidrogenarea si cresterea nivelului de oxigen în organism. Noi mâncam pentru a avea energie si pentru a supravietui. Procesul metabolic transforma substantele nutritive pentru a genera energia necesara orgnismului. Produsii finali ai acestui proces sunt dioxidul de carbon si hidrogenul. Dioxidul de carbon este expirat, iar hidrogenul este combinat cu oxigenul inhalat, rezultând apa ce va fi eliminata din corp. Pentru a regla aceste pierderi, este necesara o cantitate foarte mare de oxigen.

          Deoarece compusul organic este în strânsa legatura cu hidrogenul, germaniul are o functie de dehidrogenare, actionând ca o reactie oxigen-hidrogen ce se va autolimita ulterior. Aceasta functie a germaniului favorizeaza folosirea mai eficienta a oxigenului din sânge. Germaniul organic este eliminat în 20-30 de ore din organism sub forma de hidroxil- germaniu.

          În urma experimentelor clinice (efectuate de Dr. Chirotaka Tenaka) pe animale  (sobolani), dupa o expunere la radiatii pâna la reducerea cu 50% a numarului de globule albe si rosii, acestia au fost injectati cu o solutie ce continea germaniu organic. Dupa 2 saptamâni, numarul de globule albe si rosii s-a refacut complet, mai mult, desi maduva osoasa fusese distrusa din cauza radiatiilor, ea si-a reluat functiile. Dupa aceasta perioada de timp nu s-au mai gasit urme ale germaniului în corpul animalelor.

 

 Germaniul organic este eficient în tratamentul urmatoarele afectiuni:

 

– ateroscleroza;

– encefaloragie si complicatiile sale;

– epilepsie;

– tulburari de constienta;

– intoxicatie cu monoxid de carbon;

– intoxicatii medicamentoase acute;

– hemiplegie;

– ulcer gastric;

– tulburari de menopauza;

– boli cardiace ( angina pectorala ) si hepatice;

– psihoza senila;

– reumatism cronic;

– Sindromul Raynaud;

– ca analgezic pentru bolnavii de cancer.

 

Efecte ale germaniului organic în organism:

 

– scade vâscozitatea sângelui;

– catifeleaza pielea si îmbunatateste culoarea tenului;

– din cauza nivelului crescut de oxigen, creste capacitatea de concentrare si dispare  senzatia de oboseala;

– dispare cascatul;

– elimina rapid efectele intoxicatiei cu monoxid de carbon;

– stimuleaza circulatia sângelui la nivelul extremitatilor;

– este eficient în accidentele vasculare cerebrale, crescând cantitatea de oxigen la nivelul creierului;

– produce un somn adânc si linistit;

– previne recidiva tumorilor maligne dupa interventii chirurgicale. Suprima activitatea celulelor canceroase si previne metastazarea. Are un efect mai putin vizibil în fazele terminale ale cancerului;

– conduce la o stare de confort psihic;

– amelioreaza simptomele cauzate de afectiuni ale prostatei;

– persoanele cu o stare generala buna carora li se va administra germaniu pot înregistra o crestere a capacitatii mentale, a energiei, a imunitatii.

 

      B. Polizaharide:

 

          Fortifica sistemul imunitar al organismului si elimina virusurile, echilibreaza glucidele în sistemul sangvin.

          Ciuperca obisnuita contine polizaharide în cantitati variate. Farmacistii japonezi au extras polizaharidele din ” Yun- Jong “, care face parte din aceeasi familie din care face parte si Ganoderma si au produs un medicament numit P.S.K. Acest medicament a fost folosit ca imunoterapie în cancer si s-a dovedit a fi eficient, fiind astfel aprobat de catre Departamentul Medical Koseisho din Japonia. El se prescrie pacientilor cu cancer în scopul prevenirii metastazarii si are ca efect cresterea imunitatii organismului prin producerea de anticorpi. Atunci când s-au publicat informatii în  mediul de specialitate despre continutul ridicat de polizaharide din Ganoderma, aceasta a fost legitimata la rândul ei ca o planta curativa cu proprietati deosebite, fiind aprobata siguranta prescrierii ei de catre acelasi departament medical din Japonia.

 

      C. Adenozine:

 

– reduc colesterolul si grasimile;

– împiedica fragmentarea placilor care pot produce blocaje în sistemul sangvin;

– usureaza circulatia sângelui în vasele blocate cu depuneri de grasimi si lipide;

– echilibreaza si revitalizeaza corpul din punct de vedere energetic;

– îmbunatatesc functiile cortexului pentru stabilirea unui echilibru la nivelul glandelor endocrine;

– mentin controlul asupra ph-ului sangvin.

 

      D. Triterpenoide:

 

– normalizeaza functia sistemului digestiv;

– ofera protectie împotriva alergiilor cauzate de antigeni;

– reduc colesterolul si activeaza nucleul celulelor corpului.

 

      E. Esenta ganoderica:

 

– trateaza problemele pielii

– mentine functiile corpului la parametri normali

– da stralucire tenului si catifeleaza pielea

– este folosita în uz extern pentru:

                   – afectiuni ale cavitatii bucale

                   – oprirea sângerarilor.

 

EFECTE CURATIVE

 

          Proprietatile acestei ciuperci au fost recunoscute de-a lungul timpului doar datorita efectelor pozitive ce se manifestau în starea de sanatate a celor ce o consumau, însa nimeni nu investigase vreodata din punct de vedere stiintific de ce este ea atât de eficace. În urma cercetarilor minutioase efectuate în ultimii zeci de ani atât de foruri academice din China, Japonia cât si din alte tari, dar si în urma analizelor coroborate si a experimentelor clinice efectuate în spitale, prin colaborarea cadrelor medicale, a celor didactice si a producatorilor farmaceutici, vasta eficacitate a Ganodermei a fost în cele din urma dovedita stiintific.

          Este un produs natural si actioneaza ca un purificator al sângelui, este un produs diuretic, detoxifiant, protector hepatic, reglator a activitatii tubului digestiv, tonic cardiac, reglator a tensiunii arteriale, tonic general, promotor a rezistentei organismului la temperaturi scazute, anti-bacterian, antitusiv si expectorant, antitumoral, tranchilizant si analgezic.

          Dupa administrarea sa, efectele sunt urmatoarele:

          – revigorare si energizare;

          – necesarul de somn se va reduce, iar la trezire se va constata o stare de energie;

          – apetit crescut;

          – eliminarea treptata, dar constanta, a toxinelor.

 

          Aceste efecte denota faptul ca Ganoderma contine multe elemente active ce functioneaza interactiv. Conform studiilor efectuate la Universitatea din Kinki (Japonia), principalele proprietati sunt acelea de a îmbunatati circulatia sangvina în tot corpul, îl detoxifiaza, îmbunatateste metabolismul, sporeste vitalitatea si stimuleaza imunitatea organismului.

          Un nou termen medical a fost introdus pentru a caracteriza efectele specifice ale Ganodermei si anume termenul de ” ADAPTOGEN “. Dupa o mare perioada de experimente si cercetari efectuate de marile spitale si institutele de cercetare japoneze, efectele pozitive ale Ganodermei au fost confirmate în fiecare aspect, fiind evidentiata în special actiunea sa de detoxifiere a sângelui, prin îmbunatatirea circulatiei sangvine si a calitatii celulelor. Ea permite organelor interne sa functioneze normal, întareste organismele slabe constitutional si stimuleaza sistemul imunitar. Ganoderma are o evidenta eficacitate în tratarea bolilor cauzate de o circulatie sangvina deficitara si ajuta la mentinerea starii de sanatate si a unui aspect plin de vitalitate al organismului uman.

          Atât medicii japonezi cât si cei chinezi confirma eficacitatea sa în cazul urmatoarelor dereglari ale organismului:

 

 1. Hipertensiune si hipotensiune arteriala;

 2. Boli cardice cauzate de hipertensiunea arteriala;

 3. Accidente vasculare cerebrale, hiperglicemie, obstructia vaselor sangvine;

 4. Tulburari datorate menopauzei, afectiuni ginecologice;

 5. Constipatie, hemoroizi;

 6. Hepatita cronica;

 7. Dificultati de urinare, urinari frecvente;

 8. Boli gastrice, ulcer duodenal;

 9. Predispozitie crescuta pentru boli infectioase si alergice, inclusiv rino- sinuzitele frecvente si racelile cronice;

10. Astm bronsic, bronsita cronica;

11. Artrite, lumbago, reumatism (în cazul persoanelor trecute de vârsta mijlocie);

12. Insomnie, stare de letargie, neurastenie;

13. Eruptii alergice ale pielii, micoze;

14. Diabet zaharat;

15. Nevralgii, stari febrile, tumori tiroidiene;

16. Tulburari ale menstruatiei, greturi matinale;

17. Acnee, crampe, sughit, caderea parului;

18. Lupus eritematos sistemic;

19. Varice.

          Este, de asemenea, eficienta în cazul sindromului de oboseala acuta sau cronica, a exercitiilor fizice intense, durerilor gastrice si a tulburarilor excretiei. Daca se administreaza împreuna cu alte medicamente clasice, poate reduce efectele adverse ale acestora.

         

          Poate sa para ciudat faptul ca Ganoderma poate atât sa creasca cât si sa scada tensiunea arteriala. Aceste efecte se datoreaza faptului ca poate armoniza functiile organismului, sporind capacitatea naturala de vindecare a acestuia si întarirea sistemului imunitar, în special în cazul persoanelor de vârsta mijlocie.

          La începutul tratamentului cu Ganoderma, unele persoane pot experimenta diverse reactii: ameteala, slabiciune, mâncarimi, defecari si urinari frecvente. Acestea reprezinta fenomene normale si indica faptul ca efectele pozitive ale Ganodermei încep sa se arate prin dizolvarea toxinelor stocate în organism si prin eliminrea lor. De exemplu, pacientii suferind de diabet pot pierde o cantitate importanta de zahar, iar cei cu reumatism pot resimti intensificarea temporara a durerilor. Aceste reactii nu reprezinta decât ajustari în scopul normalizarii functiilor organismului. Ele survin în functie de constitutia fiecarei persoane si vor dispare în decurs de câteva zile.

          Deoarece Ganoderma este un remediu natural, ea poate fi utilizata alaturi de alte medicamente în cadrul unui tratament medicamentos. Nu numai ca ea nu are nici un fel de reactii adverse, dar poate, de asemenea, sa reduca efectele secundare ale acestor medicamente.

          Ganoderma s-a dovedit a fi eficienta si în tratarea unor boli dificile sau misterioase, cum ar fi:

 

1. Bolile ale caror cauze nu pot fi identificate;

2. Bolile care, desi au cauze cunoscute, nu pot fi tratate cu medicamente clasice. De exemplu, hipertensiunea arteriala este determinata de factori multipli, însa este mult prea complicata evidentierea surselor acestora si eliminarea lor. Chiar daca medicamentele antihipertensive pot diminua simptomele, sursa acestora nu poate fi determinata.

          Pentru bolile ce nu pot fi vindecate în mod adecvat cu ajutorul medicinei clasice, care nu pot fi diagnosticate sau care nu pot fi tratate prin intermediul medicamentelor alopate, Ganoderma poate fi considerata un pretios panaceu, putând trata cu succes aceste variate afectiuni enigmatice, eliminând de la baza cauza acestora. Folosita în mod constant, poate elimina cauzele multor boli.

 

 

 

 

RELATARI

(traducere din catalogul de prezentare)

 

       Este adevarat ca utilizarea Ganodermei în tratarea bolilor moderne îi confera o reputatie de  „medicament universal” ?

Yukio Naoi, Institutul Stiintific pentru produse alimentare din cadrul Universitatii Kyoto:

  Ganoderma este eficienta în toate bolile. Efectele Ganodermei în tratarea oricarui pacient pot fi echivalate cu eficienta administrarii unui medicament. Ca argument este faptul ca nu s-au înregistrat efecte negative sau rezultate ineficiente în cazul nici unui pacient care a utilizat Ganoderma. Eficienta acestui produs este relatata mai jos, prin analiza rezultatelor remarcabile obtinute recent în urma utilizarii Ganodermei.

1. Vindecarea completa a durerilor de cap si a celor de la nivelul umerilor datorate hipertensiunii si aterosclerozei,  reducerea tensiunii sangvine

 

Raport al dr. Isao Tani de la Institutul de cercetari medicale, Universitatea Kinki:

 

  Subiectii acestui experiment erau predominant hipertensivi. Tensiunea lor a scazut în mod semnificativ.

– Dupa trei luni de tratament, unul dintre pacienti a înregistrat o scadere a tensiunii de la 180/96 la 126/94mmHg. La asemenea rezultate remarcabile se ajunge foarte greu fara medicamente anti-hipertensive;

– La o pacienta cu ateroscleroza, tensiunea a scazut de la 158/77mmHg la 128/67 mmHg în mai putin de 3 luni.Colesterolul i-a scazut de la 269 la 242;

– Unui pacient cu hipertensiune, în decurs de o luna, i-au disparut durerile de cap si de la nivelul umerilor iar tensiunea i-a scazut de la 151/78 mmHg la 118/72 mmHg;

  Pe baza acestor rezultate se poate trage concluzia ca Ganoderma este utila pacientilor cu hipertensiune si ateroscleroza.

 

2. De ce este eficienta atât în cazul tensiunii sistolice cât si a celei diastolice?

 

Dr Shigeree Yuji de la Universitatea Kinki ofera sase explicatii pentru eficienta Ganodermei în afectiunile cardio-vasculare:

 

• Trateaza hipertensiunea;

• Creste tensiunea arteriala în cazul pacientilor cu hipotensiune;

• Previne ateroscleroza si reduce nivelul colesterolului;

• Previne formarea trombilor si dizolva trombozele formate;

• Reduce efectele secundare ale medicamentelor anti-hipertensive;

• Folosita împreuna cu medicamente anti-hipertensive produce un efect hipotensiv.

 

3. Este eficienta si în tratarea obstructiilor vasculare cerebrale, infarctului cardiac, apoplexiei cerebrale si anghinei pectorale

 

  Raport al d-lui Uebara Kioshi de la Spitalul Kinki:

 

  Folosirea Ganodermei poate reduce simptomele grave ale afectiunilor enumerate mai sus. Printre mai multe cazuri, am avut un pacient cu obstructie cerebrala arteriala dreapta la care cele mai bune rezultate s-au obtinut prin administrarea simultana a Ganodermei si Urokinazei. Un alt pacient care suferise un atac cerebral cu obstructie vasculara în urma caruia ramasese partial paralizat, si-a recapatat mobilitatea dupa administrarea de Ganoderma. Valorile grasimilor si a B lipo-proteinelor au revenit la normal.

  Utilizarea Ganodermei determina ameliorarea starii cardiacilor. Ganoderma în asociere cu alte medicamente are un efect benefic asupra organismului. Oricum, este mai bine sa previi aparitia unor asemenea boli prin administrarea regulata de Ganoderma decât sa fii nevoit sa te confrunti cu dificultatea vindecarii lor.
 

4. Este eficienta în tratamentul hepatitelor acute sau cronice si a disfunctiilor hepatice

 

  Raportul Dr. Mitsui Hashimoto de la Spitalul Hashimoto:

 

  Ganoderma este foarte eficienta la pacientii cu hepatita. Dupa administrarea de Ganoderma timp de trei luni, valorile GOT si GPT au scazut de la 200-300 la 100. În plus, unul dintre pacientii care a luat Ganoderma în asociere cu o alta planta medicinala provenita din China a înregistrat o scadere a GOT si GPT. Au fost înregistrate rezultate satisfacatoare la pacientii cu hepatita si hipertensiune dupa administrarea de Ganoderma.

 

5. Conceptia ca bolile de ficat sunt incurabile trebuie abandonata

 

  Ficatul este unul dintre cele mai importante organe ale corpului. Functiile ficatului sunt complexe. Prin urmare, bolile ficatului sunt dificil de tratat si singura metoda de tratament adoptata de medicii occidentali este regimul dietetic. Totusi, Ganoderma are o actiune benefica asupra ficatului determinând revenirea functiilor acestuia la normal. Pe baza investigatiilor clinice se poate concluziona ca Ganoderma are un efect pozitiv semnificativ.

 

6. Durerile asociate gastritei si ulcerului  pot fi eliminate

 

  Raportul Dr Taro Tamura de la Universitatea Kinki:

 

  Ganoderma se administreaza pentru tratarea gastritei, ulcerului gastric si ulcerului duodenal. Este semnificativ cazul unui barbat care suferise de ulcer gastric în tinerete si afectiunea îi revenise multi ani mai târziu. Tratamentul obisnuit nu a avut nici un efect dar dupa administrarea de Ganoderma timp de o saptamâna durerile i s-au redus semnificativ. Pe masura ce dozajul i s-a redus el nu a mai avut dureri decât cel mult o data pe zi, ulterior acestea disparându-i cu totul.

 Acest tratament este eficient si în cazul pacientilor cu ulcer gastric si duodenal care se simt obositi si slabiti. Ganoderma ajuta la atenuarea durerilor post operatorii în cazul cancerului gastric. Dupa administrarea acestui remediu, pacientii au reusit sa se îngrase iar aspectul lor general s-a îmbunatatit.

 

 

7. Chimioterapia asociata tratamentului cu Ganoderma poate avea rezultate deosebite pentru pacientii ce au suferit interventii chirurgicale în cancerul de sân, de colon sau gastric (Dr. Hiroshi Kawai, Kinki University)

 

8. Ganoderma este eficienta în tratarea varicelei, a reducerii durerilor provocate de reumatism la mijloc, umeri, brate si genunchi. Poate de asemenea trata sciatica (Dr. Taro Kiyobara, Hospital of Plastic and Reconstructive Surgery)

 

9. Are eficacitate în tratarea problemelor ginecologice ca: dureri menstruale, tulburari ale sistemului vestibular (simptome-vertigo), tulburari datorate menopauzei (Dr. Yoshinori Imanishi, Gynecology and Obstetrics Hospital)

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: