Produse GANODERMA

GANODERMA Lucidum : Pentru sanatatea TA !

    Advertisements
  • Categories

  • Archives

Istoric GANODERMA

Istoric GANODERMA

1. Un miraculos remediu naturist

 

          De mii de ani, Ganoderma Lucidum ( ciuperca rosie ) – o specie de ciupercã medicinalã – a fost consideratã de cãtre chinezi un valoros remediu naturist, datoritã importantelor sale calitãti si a lipsei efectelor secundare chiar dacã aceasta este consumatã un timp îndelungat. ” LINGZHI ” – varianta chinezã – , ” REISHI ” în Japonia si ” YOUNGCHI ” în Koreea, este atestatã în Asia si cunoscutã de 2000 de ani ca ” Miraculous King of Herbs ”  în urma descoperirii efectelor deosebite legate de starea de sãnãtate a organismului. Mai bine de o mie de ani  a fost tinutã în mister si a fost utilizatã doar în cercuri restrânse deoarece se cunostea faptul cã ” poate sã te mentinã tânãr si sã îti prelungeascã viata”. Asa-numitul ” rege miraculos al plantelor “, Ganoderma poate îmbunãtãti starea generalã a sãnãtãtii, stimuleazã capacitatea de vindecare a organismului, ajutã la mentinerea unui corp sãnãtos si sustine longevitatea.

          ” Perspectiva asupra medicinei plantelor”, scrisã de faimosul farmacolog chinez Dr. Li Shin-Chen, atestã 200 de specii ale acestei plante, dar din acestea, sase tipuri sunt cele ce posedã  proprietãti medicale deosebite: Ganoderma neagrã, Ganoderma purpurie, Ganoderma rosie, Ganoderma albastrã, Ganoderma galbenã si Ganoderma albã. Dintre acestea, Ganoderma Lucidum are recunoasterea celor mai mari valori terapeutice în comparatie cu celelalte tipuri de Ganoderma.

          Detalii despre Ganoderma, precum si diferitele ei denumiri se gãsesc în cãrtile medicale chinezesti precum ” Sheng-Nung Herbal Medicine Book ” si ” The Outline of Herbal Medicine “.

 

            2. De ce GANODERMA?

 

          Majoritatea îmbolnãvirilor au ca punct de plecare o disfunctionalitate a organelor corpului aflatã în strânsã legãturã cu acumularea de toxine în organism. Ganoderma, dupã o verificare generalã a stãrii de sãnãtate, are abilitatea de a descoperi orice boalã ascunsã în organism fie ca are sau nu are simptome. În urma acestei evaluãri este capabilã sã elimine toxinele si sã-i permitã organismului sã devinã cel mai eficace doctor în tratarea unui larg spectru de boli folosind propriul sistem imunitar. Dacã o persoanã este sãnãtoasã, este de preferat sã se mentinã aceastã stare a organismului de-a lungul întregii vieti, iar Ganoderma poate ajuta la atingerea acestui obiectiv.

      Remarcabila calitate a Ganodermei  este cã ” poate elimina într-un mod corespunzãtor simptomele discrete ale bolilor, pãstrând organismul într-o stare armonioasã, de echilibru “. Aceastã afirmatie reprezintã concluzia obtinutã în urma experimentelor efectuate pe mii de subiecti în spitale, universitãti si centre de tratament din China, Japonia, Taiwan si Malaezia.

     Ganoderma reprezintã un tip de hranã-medicament cu un bagaj de mii de ani de experientã umanã. Dupã experimente pe termen lung, natura ei farmacologicã a fost si mai bine clarificatã, ea fiind, în momentul de fatã, utilizatã la scarã largã în scopul mentinerii sãnãtãtii. O caracteristicã importantã: nici o persoanã nu a experimentat efecte negative sau rezultate ineficace în urma consumului acestor produse.

                    

 

          3. Cultivarea cu succes a acestei ciuperci

 

          Ganoderma salbaticã este foarte rarã si dificil de colectat. Dacã este cultivatã întâmplãtor, calitãtile ei se pierd din cauza alegerii incorecte a perioadei de recoltare iar controlul calitãtii acesteia devine imposibil de realizat.

          În anul 1970, Yukio Naci, tehnician la ” Institutul de Cercetãri Stiintifice Foodstuff ” al Universitãtii din Kyoto, a folosit ” metoda cultivãrii prin separarea sporilor ” pentru colectarea cu succes a Ganodermei, metodã ce a fost introdusã în China în 1975. Deoarece climatul si conditiile solului de aici sunt ideale, aceastã tehnicã de cultivare a fost adoptatã la scarã largã. Ca o extensie a importantei acestei culturi,  în 1983, Mr. Leow Soon Seng a initiat un program de cercetare a posibilitãtii cultivãrii acestei ciuperci si în Malaezia. Datoritã unei temperaturi ce se mentine constant între 28° C si 32°C si a unui nivel optim de umiditate a aerului, cultivarea prin aceastã tehnicã a dat rezultate deosebite.

          Cultura este 100 % organicã, ca mediu de plantatie este folosit arborele de cauciuc în combinatie cu fãina de orez brun si cu scoartã de copac. Ca timp, sunt necesare 3 luni pânã când proprietãtile ciupercii ajung la valori maxime. Nu sunt folosite chimicale, pesticide sau hormoni, iar expunerea la radiatiile solare este permanent controlatã. În acest fel, calitãtile terapeutice ale Ganodermei sunt conservate.

 

Fiecare Specie de GANODERMA are o forma asemanatoare si compatibila cu organele vitale ale Omului.In fiecare capsula  de GANODERMA se regasesc TOATE cele sase specii ale GANODERMEI , fiecare adresandu-se organului respectiv.

Gasim specia in forma de inima, creier, plamani, ficat, rinichi, stomac.

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: